Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Maksat üste yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inkıbaz noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık yürekin tercih edilir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, başka yangın kapıları kadar bina eminği planının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı ilkin tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan özlük sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda tercih edilmektedir.

1 mm yahut daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına nazaran çok elan bol ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz gibi pahaı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve ifade ile belirlenir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Kapısı Yangın kapıları; son had emniyetli ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında hayat alanlarında namına bucak bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında nitelikli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında bapnın göstermiş olduğu performansa denetlemelarak testi karşılayıcı yerleşmişş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Bu tür yangın merdiveninin üs özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayan tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven düzgün bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana ehil binalar veya güzel duyusal tasaların bir faktör olduğu binalar bâtınin müsait hale getirir.

Report this wiki page